GöR 200 ARMHäVNINGAR VARJE DAG I EN MåNAD: DETTA HäNDER MED DIN KROPP

Att anta en utmaning där du gör 200 armhävningar varje dag under en månads tid kan ha en betydande inverkan på din fysiska form och ditt övergripande hälsotillstånd.

Läs också

Kina anser att Kazakstan "huggit Ryssland i ryggen"

Ica-handlare går ut med varning: "Släpp inte in dessa i era butiker "

EU vidtar åtgärder mot Ungern för ny lagstiftning

Trots vad många tror tränar armhävningar inte enbart dina armar, axlar och bröst, utan även kärnan, ryggen och benen.

Enligt fitness-experten Georgia Kotsiooulou från NewMoney erbjuder denna mångsidiga övning en rad fördelar som få känner till.

Vad händer om vi gör 200 armhävningar varje dag?
  • Stärker många muskler: Armhävningar är en övning som engagerar flera muskelgrupper, inklusive bröstet, axlarna, triceps, magmusklerna, ryggen och till och med benen.

  • Ingen utrustning behövs: Övningen kan utföras var som helst, utan behov av utrustning eller medlemskap på ett gym.

  • Kan utföras av alla: Armhävningar kan anpassas för att passa olika nivåer. Till exempel kan du göra armhävningar på knäna om du har svårt att utföra övningen på det "normala" sättet.

  • Förbättrar kroppshållningen: Armhävningar kan bidra till en bättre hållning genom att stärka rygg- och axelmusklerna, som ofta är svaga eller förbisedda.

Potentiella risker

Trots armhävningars många fördelar finns det potentiella risker, inklusive ryggsmärtor, handledssmärtor och risk för armbågsskador.

För att minimera dessa risker rekommenderas du att diversifiera din träningsrutin med en rad övningar och träna korrekt form för att undvika belastning och säkerställa muskeltillväxt.

Kardiovaskulär hälsa

En studie från 2019 visade ett signifikant samband mellan antalet armhävningar en person kan utföra och deras risk för kardiovaskulära problem ett decennium senare.

Studien påpekade att män som kunde göra mer än 40 armhävningar hade en markant lägre risk för hjärt-kärlsjukdomar jämfört med män som kunde göra färre än 10.

Slutsats

Att införliva 200 armhävningar i ditt dagliga träningsprogram kan leda till markanta förbättringar i muskelstyrka, kroppshållning och kardiovaskulär hälsa.

Läs också

Dmitry Medvedevs djärva uttalande: Föreslår att Lviv blir Ukrainas nya huvudstad

Medvedev varnar för riskerna med en Ryssland-Nato-konflikt och kallar det för "apokalypsen"

Ukrainsk parlamentsledamot Mariana Bezuhla utesluts från Zelenskys parti

2024-02-08T10:49:48Z dg43tfdfdgfd