4 SKäL TILL ATT HA STARKA HöFTMUSKLER

Tips: Det säkerställer hela kroppens hälsa!

1 – Reducerar ryggsmärta

Om du känner smärta i ländryggen efter att ha suttit eller stått länge stimulerar du inte dina skinkor tillräckligt.

Höftsträckningar och stärkande övningar gör att skinkorna aktiveras i denna situation, vilket minskar belastningen på ländryggen.

2 – Mer effektiva träningar

Stabilitet och rörlighet gör det möjligt att bättre utföra olika sportrörelser, vilket också ger mer styrka – vilket maximerar dina resultat.

Vill du ha ett exempel? Knäböj. Atrofierade höftböjare hindrar bäckenet från att sträcka sig när du böjer dig, vilket hindrar övningen från att utföras med maximal amplitud.

Studier visar att eftersom höftböjare och skinkor är muskler som arbetar tillsammans, begränsar denna förkortning också aktiveringen av rumpan i funktionella rörelser som kettlebellsvingen – en av de mest effektiva för att bränna kalorier.

3 – Mindre problem med knäet

Höften hjälper till att justera bålen och hela benet, ända ner till fotlederna.

Brist på rörlighet eller stabilitet i någon rörelseplan påverkar kroppens tyngdpunkt och skadar lederna, eftersom kroppen kommer att kompensera genom att öka kraven på lårmusklerna eller knäleden, enligt Guilherme.

Den goda nyheten kommer från en nyligen genomförd studie: sex veckor med ett träningsprotokoll för att stärka höften minskar knäsmärtan snabbare än specifik rehabilitering för området.

4 – Mer balans

Och som en följd, en mer definierad mage. Höften är basen för bålen, som, stabil och fast, gör det möjligt för kärnan att aktiveras lättare.

Korrekt hållning minskar ansträngningen och slitage från att springa, som skulle rekrytera fler steg för att kompensera för kroppens gravitationsaxels obalans, och förbättrar också prestanda i styrketräning när du utför utfall och knäböj med ett ben.

O post 4 skäl till att ha starka höftmuskler apareceu primeiro em Ela Saúde.

2023-07-23T09:04:43Z dg43tfdfdgfd